Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Αμυγδαλόγαλα, πώς να το φτιάξετε

Κάθε σπόρος και κόκκος μπορεί να μετατραπεί σε γάλα, που θα έχει μεγάλη διατροφική αξία και μπορεί να καταναλωθεί τόσο από νεογνά όσο και από μεγάλους αλλά και από εξασθενημένους οργανισμούς(όπως πάσχοντες από καρκίνο η άτομα που υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία η ασθενείς με προχωρημένη νεφρική ανεπάρκεια,κλπ)

Η μετατροπή των ξηρών καρπών και των σπόρων σε γάλα έχει βάση την εύκολη πρόσληψη υψηλής ποιότητας τροφής που περιέχει πρωτεΐνες, ιχνοστοιχεία, βιταμίνες και άλλα συστατικά εξαιρετικά ωφέλιμα και απαραίτητα για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Για να παρασκευαστούν τα γάλατα αυτά, μουσκεύουμε τους σπόρους η καρπούς επί 12 ώρες σε νερό προκειμένου να αρχίσει η διαδικασία της βλάστησης. Όταν δούμε ότι αρχίζει να προβάλλει από τον κόκκο ένα μικρό μόρφωμα σαν σκουληκάκι, τότε είναι η στιγμή της ωρίμανσης και έτοιμο να το κάνουμε γάλα.

Για να φτιάξουμε αμυγδαλόγαλα θα χρειαστούμε:
-μια χούφτα αμύγδαλα ή 40 αμύγδαλα τα οποία μουσκεύουμε επί 12 ώρες. Πετάμε το νερό αυτό και αν θέλουμε τα ξεφλουδίζουμε.
-3 ποτήρια νερό (χτυπάμε στο μπλέντερ το νερό και τα αμύγδαλα)

Αν πρόκειται να τα δώσουμε σε μικρό παιδί η βρέφος, τα στραγγίζουμε με τουλπάνι η ειδική σήτα. Τα παιδιά και οι ενήλικες το πίνουν όπως είναι σκέτο ή με κάποιο γλυκαντικό. Μπορείτε να προσθέσετε βρώμη, λιναρόσπορο, ηλιόσπορο, διάφορους ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα κι έχετε ένα πλήρες πρωινό. Συντηρείται στο ψυγείο για 3 μέρες.

2 σχόλια:

  1. Το νερό το βάζεις καυτό;?
    Συνήθως καυτό νερό βάζω όταν κάνω "γάλα" απο καρύδα...για να διαλυθει το βουτυρο της σε λάδι ...βασικά μια φορά είχα κάνει...
    την δευτερη που αγορασα μου βγηκε χαλασμένη καρύδα.
    :/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το χειμώνα το βάζω χλιαρό, το καλοκαίρι το προτιμώ κρύο. Πάντως, αν είναι καυτό, δεν είναι κατάλληλο για ωμοφάγους.

    Επίσης, αν μείνει 2η και 3η μέρα (μέχρι 3 μέρες μπορούμε να το κρατήσουμε σε ψυγείο) το ζεσταίνουμε σε μπεν μαρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εδώ σχολιάζετε ευγενικά

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...