Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Τάρτα λεμονιού η ταξιδιάρα

Η τάρτα αυτή ταξίδεψε μέχρι το Greenwave της Θεσσαλονίκης (για φωτό και λεπτομέρειες δείτε την ανάρτηση "Οι Φυτοφάγοι Θεσσαλίας πήγαν στο Greenwave Festival της Θεσσαλονίκης" )

Tάρτα με απαλή κρέμα λεμονιού (lemon custard)

Υλικά:
Για την τάρτα:
2 κούπες αλεύρι (ΓΟΧ)
150 γρ φυτικό βούτυρο ή μαργαρίνη
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.σ. ζάχαρη
ελάχιστο νερό όσο πάρει για να γίνει η ζύμη

Για την κρέμα:
3 κούπες γάλα σόγιας (ή όποιο άλλο φυτικό γάλα προτιμάτε)
5-7 κ.σ. άνθος αραβοσίτου βανίλια ( ή corn flour)
170-180 gr ζάχαρη(εάν βάλουμε γάλα σόγιας που είναι γλυκό θα βάλουμε την μισή ποσότητα ζάχαρης)
φρέσκο χυμό από 2 λεμόνια
ξύσμα λεμονιού (όσο θέλουμε για εντονότερο άρωμα και γεύση)

Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της ζύμης με τα χεράκια και πλάθουμε για λίγη ώρα να σφίξει.
Δεν πρέπει να 'ναι πολύ λαδερή για να μη διαλύεται.
Την κάνουμε μπαλίτσα και τη βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα τουλάχιστον.
Αφού τη βγάλουμε, την απλώνουμε με τον πλάστη (μπορεί να χρειαστεί λίγο αλεύρι), τη στρώνουμε σε ταψάκι, τρυπάμε με ένα πιρούνι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει τελείως, πριν βάλουμε την κρέμα.
Ανακατεύουμε με το γδάρτη σε ένα μπολ το γάλα, τη ζάχαρη και το άνθος και μεταφέρουμε σε κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να πάρει βράση.
Μόλις η υφή της κρέμας είναι έτοιμη κατεβάζουμε από τη φωτιά και μόλις κρυώσει (πάλι) προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα, ανακατεύοντας καλά με κουτάλα. Αδειάζουμε την κρέμα πάνω στη ζύμη και την απλώνουμε ομοιόμορφα.
Διακοσμούμε με φετούλες λεμονιού, τρούφα χρωματιστή ή ό,τι άλλο μας αρέσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ σχολιάζετε ευγενικά

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...