Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Ωμοφαγικό παγωτό μπανάνα

Είναι ένα πανεύκολο, δροσιστικό παγωτό που μπορεί να γίνει ανά πάσα στιγμή αρκεί να έχετε μπανάνες (ή και άλλα φρούτα!) κομμένες σε κομμάτια στην κατάψυξη.

Υλικά (για 1 μερίδα)
  • 1 μπανάνα ξεφλουδισμένη και κομμένη σε φέτες στην κατάψυξη για τουλάχιστον 10 ώρες
  • λίγο αμυγδαλόγαλα ή άλλο καρπόγαλα ή ακόμη και νερό
  • προαιρετικά: σιρόπι από χουρμάδες και ωμό κακάο *
Παρασκευή
Βγάζουμε τη μπανάνα από την κατάψυξη κι αφήνουμε 2-3 λεπτά να ξεπαγώσει για να μπορέσουμε να ξεκολλήσουμε τα κομμάτια (που λογικά θα έχουν ενωθεί από τον πάγο).
Βάζουμε τα κομμάτια στο επεξεργαστή τροφών (μούλτι) και προσθέτουμε ελάχιστο αμυγδαλόγαλα (μια κουταλιά περίπου). Χτυπάμε στο μούλτι μέχρι να αφρατέψει. Αν δούμε ότι χρειάζεται, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ακόμη αμυγδαλόγαλα μέχρι να έχει υφή παγωτού.

* Για το σιρόπι από χουρμάδες:
Βάζουμε στο μούλτι 4-5 χουρμάδες με λίγο νεράκι και 1-2 κουταλάκια κακάο ή όσο μας αρέσει ώστε να είναι ρευστό και με γεύση κακάο.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ σχολιάζετε ευγενικά

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...