Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Μια φρατζόλα ψωμί και για μας τα ποντίκια;

Μπορεί ακόμα και φιλόζωοι (με σκύλο ή γάτα) να αηδιάζουν στη θέα ποντικιών ή να φοβούνται για την ζωή και την υγεία τόσο την δική τους όσο και των ζώων τους. Κι όμως, μία επαρχία στις ΗΠΑ έχει βρει ένα τελείως διαφορετικό τρόπο να αντιμετωπίσει τις ορδές των ποντικών που ζουν εκεί.

Καθώς οι άνθρωποι χτίζουν στις πόλεις και επεκτείνονται στα προάστια, καταλαμβάνουν το φυσικό περιβάλλον δεκάδων ζώων, όπως τα ποντίκια. Καθώς αυτά δεν έχουν πλέον πηγές τροφής, στρέφονται πολλές φορές κατά....των ανθρώπινων ... ειδών, που έχουμε στις αποθήκες μας ή στις φάρμες μας. Μπορεί να είναι έξυπνα, πονηρά και να προκαλούν μεγάλες ζημιές στην προσπάθειά τους να βρουν τροφή, αλλά τίποτα από αυτά δεν θα γινόταν αν απλώς τους προσφέραμε τροφή!

Αυτό ακριβώς κάνει ένας φούρνος στις ΗΠΑ, όπου ειδικοί φουρνάρηδες δημιουργούν λαβύρινθους και φωλίτσες σε ψωμιά, τα οποία αγοράζουν οι αγρότες και άλλοι κάτοικοι κάθε εβδομάδα. Τα τοποθετούν στα υπόγεια ή τις αποθήκες τους, τους στάβλους τους ή τα κοτέτσια τους - όπου παρουσιάζεται...επιδρομή ποντικών- και το αποτέλεσμα είναι άμεσο: τα ποντίκια τρέφονται με την ψίχα του ψωμιού, το οποίο μετά χρησιμοποιούν σαν φωλίτσα, για να ζεσταθούν ή να κοιμηθούν. Χορτασμένα, δεν ενοχλούν τα ζώα ούτε τρώνε τις τροφές για τα ζώα!

Κάθε εβδομάδα, ο ιδιοκτήτης κάθε σπιτιού απλώς ανανεώνει την φρατζόλα για τα ποντικάκια ....! Μάλιστα, ο τρόπος αυτός είναι και ιδιαίτερα υγιεινός, αφού τα ποντίκια δεν τρώνε ακαθαρσίες παρά ασχολούνται με την υγιεινή τους και την φροντίδα το ένα του άλλου!

Τα ποντίκια πεθαίνουν μόνο από φυσικούς τρόπους, όπως επιθέσεις κουκουβάγιας ενώ δεν υπάρχει μόλυνση των νερών από ποντικοφάρμακα ή ποντίκια που δηλητηριασμένα πέφτουν στα νερά!

Υπέροχο δεν είναι!;!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ σχολιάζετε ευγενικά

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...