Σάββατο, 30 Ιουλίου 2011

Μελιτζανοσαλάτα με ταχίνι και καρύδια

Υλικά:

4 μεγάλες μελιτζάνες*
4 περίπου κουταλιές ταχίνι* ολικής άλεσης
καρυδόψιχα* τριμμένη σε μεγάλα κομμάτια
χυμό μισού ή ενός λεμονιού* (ανάλογα πόσο όξινη θέλετε τη σαλάτα)
ελαιόλαδο*  όσο πάρει

* βιολογικό κατά προτίμηση

Εκτέλεση:

  • Πλένουμε καλά τις μελιτζάνες και τις ψήνουμε σε γκριλ για 15 περίπου λεπτά από κάθε μεριά ανάλογα με το μέγεθος της μελιτζάνας. 
  • Αφού δούμε ότι είναι έτοιμες, τις βγάζουμε και τις ξεφλουδίζουμε όσο είναι ζεστές. 
  • Τις αφήνουμε σε ένα στραγγιστήρι φρούτων και λαχανικών για να στραγγίξουν από τα ζουμιά τους.
  • Μόλις δούμε ότι είναι έτοιμες, βάζουμε τις μελιτζάνες στο μούλτι και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ταχίνι, και το χυμό μισού λεμονιού. Δουλέψτε τα καλά στο μούλτι για να γίνει μια αφράτη κρέμα. Αν θέλετε επιπλέον λεμόνι προσθέστε και το υπόλοιπο.
  • Προσθέστε το χονδροκομμένο καρύδι και η σαλάτα είναι έτοιμη.
 ΣΗΜ: Μπορείτε να προσθέσετε 2-3 σκελίδες σκόρδο ή να αφαιρέσετε το καρύδι ανάλογα με το γούστο σας.

Η μελιτζανοσαλάτα αυτή μπορεί να συνοδέψει τέλεια ψητές πατάτες. Κόψτε τις ψητές πατάτες στη μέση και βάλτε από πάνω μια καλή δόση μελιτζανοσαλάτας!

Καλή σας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ σχολιάζετε ευγενικά

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...