Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Μούρα acai

Το φρούτο με τους περισσότερους οπαδούς στο χώρο της υγείας και του αθλητισμού! Φύεται στα δάση του Αμαζόνιου ανάμεσα στα σύνορα Κολομβίας και Βραζιλίας.

Το ACAI είναι πράγματι ένα μοναδικό δώρο της μητέρας Γής.

Έχει μια πλούσια γεύση, κάτι ανάμεσα σε μαύρο μούρο και κακάο, περιέχει άφθονα αντιοξειδωτικά (περισσότερα από τα blueberries και το ρόδι), Ω9 λιπαρά οξέα (όπως η ελιά), πρωτείνη και φυτικές ίνες. Εργαστηριακές έρευνες δείχνουν ότι το ACAI περιέχει ανθοκυανίνες που είναι τα ίδια αντιοξειδωτικά που χαρακτηρίζουν τις ευεργετικές ιδιότητες του κόκκινου κρασιού.

Τι περιέχει;
1) Αξιοσημείωτη πηγή αντιοξειδωτικών (ανθοκυανίνες), που βοηθούν στην επιβράδυνση του γήρατος.
2) Ω9, Ω3 και Ω6 λιπαρά οξέα με τέλεια αρμονία και αναλογία.Τα βασικά λιπαρά οξέα βοηθούν στην προστασία της καρδιάς και του πεπτικού συστήματος.
3) Τέλεια ισορροπία βασικών αμινοξέων και μετάλλων απαραίτητα για ανάπλαση των μυικών ινών, αλλά και ως βοήθεια στην απώλεια βάρους.
4) Είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α και Β
5) Το πλουσιότερο φρούτο σε μεταλλικά άλατα και ιχνοστοιχεία
6) Περιέχει υψηλά επίπεδα γλυκοζαμίνης (κατάλληλη για όσους πάσχουν από προβλήματα αρθρώσεων)

Το ACAI έχει μεγάλη ιστορία χρήσης σε όλη την Λατινική Αμερική και σερβίρεται στις παραλίες της Βραζιλίας με την μορφή τονωτικού ροφήματος σε "σφηνάκι". Σήμερα χρησιμοποιείται σαν πρόσθετο στα παγωτά, στα καλλυντικά, στα ψωμιά ή σε σε γκουρμέ συνταγές πολυτελών εστιατορίων.

Μόνο τα τελευταία 2 χρόνια άρχισε να κερδίζει παγκόσμια αναγνώριση, μετά το δημοφιλές βιβλίο του Dr. Nicholas Perricone πάνω στην αντιγήρανση. Σύμφωνα με τον Dr. Perricone το ACAI κατατάσσεται πρώτο στην λίστα τροφίμων που συστήνει σε όσους θέλουν να δείχνουν και να αισθάνονται νεώτεροι, να απολαμβάνουν υγεία και να επιβραδύνουν τη διαδικασία γήρατος.

Συνιστώμενη ημερήσια δόση: 1-3 κουτ.γλυκού σε φρέσκο χυμό φρούτων ή λαχανικών (πορτοκάλι, μήλο, καρότο κ.α.) ή σε οποιοδήποτε smoothie.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ σχολιάζετε ευγενικά

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...