Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2011

Ε 120 ή αλλιώς κοχενίλη

Η κοχενίλη είναι μία φυσική κόκκινη χρωστική για τρόφιμα η οποία απομονώνεται από τα έντομα coccus cacti. To E120(i) είναι η χρωστική ουσία ενώ το Ε120(ii) είναι το ακατέργαστο εκχύλισμα.

Χρησιμοποιείται σε αλκοολούχα ποτά, παγωτά, προϊόντα αρτοποιίας (κρουασάν, μπισκότα, κέικ, κτλ.), γλυκά, στιγμιαίες σούπες και αρκετά ακόμη προϊόντα.

Θεωρείται επικίνδυνη ουσία αν και έχουν βρεθεί λίγες σημαντικές παρενέργειες. Σε μερικές περιπτώσεις έχει αναφερθεί υπερδραστηριότητα και υπερευαισθησία, ενώ μπορεί να προκαλέσει βλάβες στα έμβρυα. Όταν χρησιμοποιείται σε καλλυντικά μπορεί να προκαλέσει αλλεργίες.

Εννοείται πως δεν μπορεί να καταναλωθεί από φυτοφάγους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ σχολιάζετε ευγενικά

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...